Fenntartható padlók a Quick-Steptől

Fenntartható padlók – mert törődünk a környezettel...

Amellett, hogy a lehető leggyönyörűbb és legtartósabb padlók készítésére törekszünk, további célunk, hogy amennyire csak lehet, fenntartható módon állítsuk elő őket, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minimálisra csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. Ahogyan Ön is, mi is mélyen hisszük, hogy a bolygónkat csak úgy óvhatjuk meg, ha természeti erőforrásainkat tiszteletben tartjuk és megbecsüljük.

Éppen ezért nem csupán a nyersanyagok beszerzésében vagyunk tudatosak, hanem a gyártáshoz szükséges energiaellátás biztosításában, a logisztikai folyamatok kezelésében és a csomagolási hulladék mértékének csökkentésében is.

„Mi az UNILIN-nél folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél gyönyörűbb és kényelmesebb padlókat alkothassunk meg... a lehető leginkább fenntartható módon.”

Tino Mulle, az UNILIN fenntarthatósági vezetője

Laminált padlók megújuló alapanyagokból

Tudta, hogy laminált padlóink teljes mértékben az erdőgazdaság és a faipari ágazatok visszamaradt anyagaiból készülnek? Új termékeinket maradék faanyagok felhasználásával készítjük, így aktívan csökkentjük a légkörbe kerülő szén-dioxid mennyiségét.

Egyetlen fát sem kellett kivágni új padlójának elkészítéséért. Kizárólag kereskedelmi fafajtákat, például fenyőt és lucfenyőt használunk, soha nem dolgozunk fel egzotikus vagy élőhelyteremtő esőerdei fákat.

Laminált padlóink mindegyike rendelkezik az Európai Unió ökocímkéjével. Ez azt jelenti, hogy megfelelnek az EU által a beltéri levegő minőségére, a nyersanyagminőségre és a nyersanyagbeszerzésre, valamint a munkavállalók egészségére és biztonságára vonatkozóan meghatározott legszigorúbb előírásoknak.

Puha és meleg vinilpadló

Környezetbarát vinilpadlók

A Quick-Step vinilpadlón nem csupán öröm járni, de a természetet is kíméli. Minden belső hulladékot újra felhasználunk, és a gyártás során a lehető legnagyobb mértékben megújuló forrásokból származó energiát használunk.

Mivel minden padlónk teljesen ortoftalátmentes, nyugodtan lélegezhet, tudván, hogy jó döntést hozott.

Nagy műgonddal készült keményfa padló

Fenntartható fapadlók

Célunk, hogy a 100%-ban fából készült padlók autentikus érzését adjuk vissza, a faanyag beszerzésére és a fakitermelésre vonatkozó rendkívül magas elvárások mellett. Padlóink vízállóságának fokozásával azok élettartamát is jelentősen megnöveljük.

A fa nagyon értékes anyag. Épp ezért arra törekszünk, hogy minden egyes kitermelt fából a lehető legtöbbet hozhassuk ki. Különféle mintájú padlókat kínálunk, amelyek kirakószerűen összeillesztett kisebb fadarabokból készülnek. Így a fa minden részét felhasználjuk, és semmi nem megy kárba.

Gyönyörű padlók megbízható tanúsítványokkal

A Quick-Step padlói a legszigorúbb minőségbiztosítási és fenntarthatósági tanúsító címkékkel rendelkeznek, hogy a lehető legteljesebb mértékben megfeleljenek az Ön elvárásainak.

Európai uniós ökocímke

Európai uniós ökocímke

Ez a címke olyan termékeknek és szolgáltatásoknak jár, amelyek magas szintű környezetvédelmi elvárásoknak felelnek meg teljes életciklusuk során, a nyersanyagkinyeréstől a gyártáson és a terjesztésen át egészen a megsemmisítésig.

PEFC

PEFC

Egy nemzetközileg elismert jelölés, amely igazolja, hogy a padlóinkhoz használt faanyag fenntartható erdőgazdálkodásokból származik.

M1

M1

A lehető legalacsonyabb kibocsátási osztály, amely azt jelöli, hogy padlóink nem bocsátanak ki semmilyen mérgező anyagot, így nem kell miattuk többet szellőztetni. Ez azt is jelenti, hogy termékeink szagtalanok.

A+

A laminált és vinilpadlók esetében a beltéri levegő minőségére vonatkozó legjobb akkreditáció.

A-címke

A

A fapadlók esetében a beltéri levegő minőségére vonatkozó kiváló akkreditáció.

LEED

LEED

Az egész világon alkalmazott, alacsony kibocsátású termékekre vonatkozó épületbesorolási program.