Tippek és trükkök álmai belső tereinek kialakításához

A padló adja meg otthona belső tereinek alaphangulatát. Ezért a Quick-Step kínálatában számtalan szín, stílus és felületkezelési opció közül választhat, hogy megtalálja az ízléséhez és személyiségéhez leginkább illőt. Ám a rengeteg lehetőség meg is nehezítheti a döntést – hogyan lehet biztos benne, hogy jól választott? A következő tippek és trükkök segítenek, hogy a padlóbeépítés után valóban álmai otthonában találhassa magát.

6 színpaletta az alaphangulat meghatározásához

A padló színárnyalata az egyik legfontosabb tényező a tér hangulata szempontjából, ezért megfontolt döntést igényel. Az elérni kívánt hatás szerint válasszon, hogy egyedi megjelenést kölcsönözhessen otthonának.

1. Sárga és bézs

A napfény, a vidámság és az optimizmus színei.
A sötétebb helyiségeket is napfényesebbé varázsolják, és világos tölgy-, bükk- vagy juharmintával kombinálva békés hangulatot teremtenek.

2. Vörös és narancssárga

A melegség, az intimitás és a harmónia színei.
Egzotikus, meleg hatást keltő színek, amelyekhez jól illik a cseresznye- vagy a merbauminta. A hatás fokozásához helyezzen a helyiségbe testes, gyarmati stílusú bútorokat.

3. Barna

A föld, a kényelem és a biztonság színe.
A barna alapszínű padló természetközeli hatást teremt. Tökéletes alap a rusztikus bútorokhoz és az élénk, erős színekhez.

4. Fehér és világosbézs

A könnyedség, a tisztaság és az időtlenség színe.
A fehér színnel és a világos juhar- vagy norvégfenyő-mintával modern hangulatúvá, fénnyel telivé és tágassá varázsolhatja a helyiséget.

Fehér és világosbézs belső tér

5. Szürke

A szürke semleges, elegáns és megnyugtató szín.
A szürke padló tökéletesen párosítható a divatos színekkel és a meleg tónusokkal. Tipp: klasszikus stílusú bútorainak modern hatást kölcsönöz.

Szürke belső tér

6. Fekete

A luxus, a stílus és a kifinomultság színe.
A fekete padlóval luxushangulatot és kifinomult külsőt kölcsönözhet otthonának. A leglátványosabb hatás érekében kombinálja élénk színű falakkal és mennyezettel, valamint néhány extravagáns dekorációs tárggyal.

Fekete belső tér

A világos és sötét színek hatása

Tudta? Attól függően, hogy a padló, a mennyezet és a falak mennyire világosak vagy sötétek, a helyiség nagyobbnak, melegebbnek, keskenyebbnek, mélyebbnek vagy éppen hosszabbnak tűnhet. Általános szabály, hogy a világosabb árnyalatoktól egy tér nagyobbnak tűnik, míg a sötétebb színek ellenkező hatást váltanak ki.

  • Tágas, rusztikus, időtlen hangulatú szobát szeretne? Akkor egy világos színű padló az ideális választás. Ehhez remekül illenek sötétebb színű bútorok.

  • Ha kedveli a kontrasztos hatást, akkor imádni fogja a sötét padlót. Kombinálja világos falakkal, vagy fokozza a hatást sötét színekkel. Ám vigyázzon: a túl sok sötét színtől komor, bezárt hangulata lesz a térnek, így mindenképpen alkalmazzon sok világos színt is.

8 elragadó kombináció


1. VILÁGOS PADLÓ, VILÁGOS FALAK: a helyiség különösen szélesnek tűnik tőle. Azonban ha túlzásba viszi, steril érzetet kelt.
Világos padló, világos falak
2. VILÁGOS PADLÓ, SÖTÉT FALAK: kihangsúlyozza a vízszintes vonalakat.
Világos padló, sötét falak
3. VILÁGOS PADLÓ, VILÁGOS MENNYEZET, VILÁGOS HÁTSÓ FAL: a helyiség keskenyebbnek, mélyebbnek és magasabbnak tűnik tőle.
Világos padló, világos mennyezet, világos hátsó fal
4. VILÁGOS PADLÓ, VILÁGOS MENNYEZET, SÖTÉT HÁTSÓ FAL: a helyiség kisebbnek tűnik tőle.
Világos padló, világos mennyezet, sötét hátsó fal
5. VILÁGOS PADLÓ, SÖTÉT MENNYEZET, SÖTÉT FALAK: ha a színek azonosak, elmosódnak a határvonalak.
Világos padló, sötét mennyezet, sötét falak
6. SÖTÉT PADLÓ, VILÁGOS MENNYEZET, VILÁGOS FALAK: a helyiség szélesebbnek tűnik tőle.
Sötét padló, világos mennyezet, világos falak
7. SÖTÉT PADLÓ, SÖTÉT MENNYEZET, VILÁGOS FALAK: a helyiség szélesebbnek és alacsonyabbnak tűnik tőle.
Sötét padló, sötét mennyezet, világos falak
8. SÖTÉT PADLÓ, VILÁGOS MENNYEZET, SÖTÉT FALAK: érdekes árnyékolt hatást kelt, mivel úgy tűnik, mintha minden fény fentről érkezne a térbe.
Sötét padló, világos mennyezet, sötét falak

A hornyos és horony nélküli kialakítás három típusa

A hornyos és horony nélküli padlók más-más hatást kölcsönöznek egy térnek. Ezért a Quick-Step kínálatában hornyos és horony nélküli padlókból is széles választék áll rendelkezésére.
1. A HOSSZANTI OLDALAKON HORNYOS DESZKÁK hatására a helyiség mélyebbnek tűnik.
2. A NÉGY OLDALON HORNYOS DESZKÁK rusztikus, vidéki karaktert kölcsönöznek a helyiségnek.
3. A HORONY NÉLKÜLI DESZKÁK modern megjelenésűvé és letisztulttá varázsolják a helyiséget.

Találja meg kedvenc padlóját

Mely padlók a legmegfelelőbbek a helyiséghez és az Ön stílusához? A FloorExplorer három egyszerű lépésben összeállít Önnek egy válogatást olyan padlókból, amelyek illenek igényeihez és személyiségéhez.

FloorExplorer indítása