Rólunk

Kialakításra és minőségre helyezett hangsúly, innováció utáni olthatatlan vágy: ezek azok a mozgatórugók, amelyek a Quick-Step márkát a padlóburkoló szektor egyik vezető szereplőjévé teszik. Ismerkedjen meg a márkával, és tekintse át, hogyan törekszünk folyamatosan a tökéletességre...

„Mi a Quick-Step védjegye?
A folyamatos törekvés a tökéletességre...”

A történetünk

1960: AZ UNILIN MEGALAPÍTÁSA

Több délnyugat-flandriai család, akik aktív szerepet játszottak a leniparban, lenből rostlemezeket kezdtek gyártani Belgiumban, Ooigemben. A megalapított vállalatot „UNILIN” névre keresztelték. A hetvenes években a társaság gyors növekedésnek indult. Idővel azonban a len egyre csökkenő mennyiségben állt csak rendelkezésre, így a vállalat hamarosan úgy határozott, hogy a fát fogja használni nyersanyagként.

1990: A QUICK-STEP MEGJELENIK A PIACON

A Quick-Steppel az UNILIN volt az első vállalkozás, amelyik laminált padlóval jelent meg a belga piacon, és az első laminált padlót gyártó vállalat, amely saját márkát vezetett be.

1997: AZ „UNICLIC” PATTINTÁSOS RENDSZER KIFEJLESZTÉSE

Mi lenne, ha a laminált padló beépítése nem lenne bonyolultabb, mint összepattintani két lemezt, bármiféle ragasztás nélkül? Ez az ötlet indította útjára egy forradalmian új, világszerte szabadalmaztatott pattintásos rendszer, a Quick-Step Uniclic rendszerének kifejlesztését, amely garantálja a laminált padlók gyors és könnyű beépítését minden helyzetben.

2001: A QUICK-STEP BEVEZETI AZ ELSŐ V-HORNYOS LAMINÁLT PADLÓT

A Quick-Step szó szerint új perspektívát hoz a laminált padlók világába: a találóan elnevezett Perspective az első olyan laminált padló, amelyben a deszkák V-horonnyal kapcsolódnak egymáshoz.

2001: MEGJELENNEK A KÍNÁLTBAN A TERMÉSZETES, EGYEZŐ FELÜLETMINTÁK

Végre összhangba került a látvány és az érzet. A Quick-Step a laminált padlók első gyártója, amelynek tökéletesen sikerült összeillesztenie a laminált padló felületi struktúráját (azt, amit ténylegesen érzékelünk) a természetes mintájával (azzal, amit látunk).

2005: BEMUTATJÁK AZ ELSŐ ÁLLANDÓ ANTISZTATIKUS LAMINÁLT PADLÓT

Annak elkerülése érdekében, hogy a laminált padló töltésvezető részekkel való érintkezés nyomán kellemetlen elektrosztatikus töltést kapjon, a Quick-Step egy állandó antisztatikus réteggel kezdte kezelni az összes laminált padlóját.

2006: AZ ÖSSZEILLŐ SZEGÉLYLÉCEK BEVEZETÉSE

A Quick-Step bemutatja az ütésnek és karcolásnak ellenálló szegélyléceket, amelyek tökéletesen illenek a megfelelő padló színéhez és felületi struktúrájához.

2006: AZ INCIZO, AZ ELSŐ TÖBBCÉLÚ FELÜLETKEZELÉSI PROFIL

A Quick-Step bevezeti az Incizo profilt: ez az első többcélú profil, amely padlók és lépcsők befejező profiljaként is használható.

2007: A QUICK-STEP PIACRA DOBJA A FÜRDŐSZOBAI LAMINÁLT PADLÓKAT

A Quick-Step létrehozza a laminált padlók „Lagune” kollekcióját, amely tökéletesen alkalmas a nedves területek, például fürdőszobák burkolására.

2009: FAPADLÓK A QUICK-STEP KÍNÁLATÁBAN

A Quick-Step fapadlók bevezetésével bővíti kínálatát. A padló felületét egy tömör felső faréteg adja.

2009: AZ „UNICLIC MULTIFIT” PATTINTÁSOS RENDSZER BEVEZETÉSE

Az Uniclic Multifit rendszer az 1997-ben bevezetett eredeti „Uniclic” rendszerre épül, és egy harmadik illesztési módszert vezet be, a csúsztatást és pattintást.

2013: A QUICK-STEP KÍNÁLATA VINILPADLÓKKAL BŐVÜL

A Quick-Step bemutatja a „Livyn” vinilpadlót, amely a fa természetes kinézetét és érzetét és a szintetikus padlók gyakorlati előnyeit ötvöző kényelmes és minőségi termékcsalád.

2014: ÚJ GYÁRTÓÜZEM A CSEH KÖZTÁRSASÁGBAN

A piac rohamosan növekvő igényeinek kiszolgálására alkalmas további kapacitások kiépítése és a jobb, gyorsabb és környezetbarátabb gyártás megvalósítása érdekében az UNILIN egy új üzemet nyit meg a csehországi Vyškovban.

2014: AZ „IMPRESSIVE”, AZ ÚJ VÍZÁLLÓ LAMINÁLT PADLÓ

Az „Impressive” és az „Impressive Ultra” új szintre elemik a laminált padlók vízállóságát, mindezt további bevonatok használata nélkül. A Quick-Step ebben is iparágvezetőnek bizonyult!

2015: BELGIUMBAN GYÁRTOTT VINIL

Az UNILIN megindítja a vinilpadlók gyártását a belgiumi Wielsbeke városában található vadonatúj, csúcstechnológiás gyártóegységben.

2018: EU ECOLABEL LAMINÁLT PADLÓKHOZ

Az UNILIN Flooring az első padlógyártó, amelynek sikerült megszereznie a hőn áhított EU Ecolabel címkét a Quick-Step laminált padlóihoz.

2018: A FAPADLÓK KÖNNYEN TISZTÍTHATÓVÁ VÁLNAK

A Quick-Step bemutatja az innovatív Surface & Edge Protect+ felülettechnológiát, amely megakadályozza, hogy a sár és más szennyeződések a fa textúrájába vagy illesztései közé ragadjanak. Az eredmény? Keményfa padlók, amelyek sokkal hosszabb ideig őrzik meg valósághű kinézetüket, valamint egyszerűbben tisztíthatók.

2019: ÚJ GENERÁCIÓS „RIGID VINYL” PADLÓ

A Quick-Step kínálata a „Rigid Vinyl” padlóval bővül. Ez egy forradalmian új megoldás, amely az eleganciát az optimális teljesítménnyel ötvözi.