A Quick-Step és a padlófűtés

Sosem fog fázni a lába!

A fűtött padló egyre népszerűbbé válik az új építkezési, illetve felújítási projektekben. Sokan azt hiszik azonban, hogy a padlófűtéshez kizárólag csempeburkolatot választhatnak. Tudta, hogy minden Quick-Step laminált padló és vinilpadló beépíthető padlófűtéssel is?

A Quick-Step és a padlófűtés

Különféle padlófűtés- és -hűtéstípusok

Minden Quick-Step padló beépíthető alacsony hőfokú padlófűtéssel. A kiválasztott padlótípus függvényében két lehetőség áll rendelkezésére:

  • Alpadlóba épített meleg vizes vagy elektromos fűtőelemek használata. Ez a megoldás minden Quick-Step padlóval működik, legyen az laminált, vinil vagy parketta.
  • Fűtőfóliák: a padlófűtési rendszerek legújabb generációja. A fűtőfóliát aljzatkiegyenlítőre vagy padlóalapra kell lefektetni. Parkettáinkkal és laminált padlóinkkal építhető be.

Minden Quick-Step laminált padló beépíthető padlóhűtéssel is. A hűtőelemek a fűtőelemekhez hasonlóan működnek, azzal a különbséggel, hogy bennük meleg helyett hideg víz áramlik.

A hőellenállás és a szigetelés fontossága

A padlófűtés előnyeinek kihasználásához alacsony hőellenállású padlóra van szükség, amely átereszti a meleget. Minél magasabb a hőellenállás, annál több időbe telik a padló felmelegedése, és annál nagyobb mértékben csökken a padlófűtés hatékonysága.

Nagyon fontos, hogy a padlófűtés alatt egy szigetelőréteget is el kell helyezni. A szigetelőréteg visszaveri, így a padlón keresztül vezeti el a hőt.

A Quick-Step vinilpadlók a legalacsonyabb hőellenállású Quick-Step padlók. Kiváló hővezetők, tehát tökéletesen alkalmasak a padlófűtéssel való beépítésre. Azonban laminált padlóink kínálatából is választhat megfelelő és költséghatékony megoldásokat.

Padlófűtés- és padlóhűtés beépítése

A padlófűtéssel vagy -hűtéssel kiegészülő padló beépítésekor fontos, hogy kövessük az adott padlótípusra vonatkozó speciális utasításokat.

Quick-Step laminált padlók és a padlófűtés

Laminált padlók és padlófűtés

Minden Quick-Step laminált padló használható „alacsony hőfokú” padlófűtéssel. Mindig „úszópadlós” módszerrel építse be laminált padlóját, és ügyeljen a megfelelő alátét kiválasztására.

Quick-Step vinilpadlók és a padlófűtés

Vinilpadló és padlófűtés

A vinil kiváló hővezető, ezért különösen alkalmas az „alacsony hőfokú” padlófűtéssel történő beépítésre. Livyn luxuskivitelű vinilpadlóink termékcsaládjában mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.