Go to content Go to search

Akció

Használja ki 25%-os kedvezményünket Használja ki 25%-os kedvezményünket
A tudatosság jegyében készült Quick-Step vinyl padlók

A TUDATOSSÁG JEGYÉBEN KÉSZÜLT
VINYL PADLÓK

Quick-Step vinyl padlók: a környezetterhelés minimalizálása

A nyersanyagok okos felhasználásával és a zöld energia előállítása terén bevezetett újításokkal minimalizáljuk a vinyl padlók gyártásának környezetre gyakorolt hatását. Még saját, körforgásos ökoszisztémákat is kidolgoztunk, hogy az ipari hulladék elégetését vagy szemétlerakóba kerülését megakadályozzuk. Ismerje meg, hogyan készülnek vinyl padlóink.

Nyíltan kezeljük az erőforrásokat


A vinyl padlók anyaga

A Quick-Step vinyl padlók körülbelül 40%-ban tartalmaznak mészkövet, amely egy természetes anyag, és bőségesen rendelkezésre áll. Negyedrészben a saját gyártási folyamataink során keletkező hulladékból kinyert újrahasznosított PVC-ből készülnek. Szintén negyedrészben úgynevezett „szűz” vagy új PVC-ből állnak, amelynek összetevői a klór (konyhasó) és az etilén (nyersolaj).


Tartós termékek

Tisztában vagyunk azzal, hogy az olaj nem megújuló erőforrás, vagyis emberi léptékkel mérve a természetben nem keletkezik újra. Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy olyan vinyl padlókat fejlesszünk ki, amelyek nagyon hosszú ideig, akár 25 évig is használhatók. Emellett kutató- és fejlesztőcsapatunk folyamatosan dolgozik a fenntarthatóbb anyagok felhasználását célzó, alternatív megoldások felfedezésén.

Ha a vinyl padlók környezettudatosabb változatát keresi, a Quick-Step laminált padlók jelentik a választ.

A Quick-Step vinyl padlók anyaga

Ortoftalát mentes

Vinyl padlóink további összetevői – amelyek főként adalékanyagok – nem tartalmaznak káros anyagokat. A plaszticizálószerek, amelyeket a padlók rugalmassá tételéhez használunk, megegyeznek a gyermekjátékokban és az élelmiszerek csomagolásában találhatókkal, vagyis 100%-ban ortoftalát mentesek, és tökéletesen biztonságosak az Ön és gyermeke számára.


Belső, zárt előállítási lánc

Belső gyártási folyamatunk során a saját ipari hulladékunk 99%-át újrahasznosítjuk. Ez azt jelenti, hogy szükségtelenül nem égetünk vagy dobunk el semmit, és saját körforgásos ökoszisztémát dolgoztunk ki. Gyártóüzemünk gyakorlatilag nem termel olyan hulladékot, amelynek elégetésére vagy lerakóba helyezésére lenne szükség.

A Quick-Step vinyl padlók 100%-ban ortoftalát mentesek

A belső gyártási folyamatunk során a saját
ipari hulladékunk 99%-át újrahasznosítjuk.

Tiszta beltéri levegő


Minimális károsanyag kibocsátás

Életünk nagy részét beltérben töltjük, ezért rendkívül fontos az otthoni levegő minősége. Számos tényező van rá hatással: a szellőztetés, a gyertyák, a tisztítószerek, és még a beltérben használt anyagok, például a padlózat anyaga is. Az illékony szerves vegyületek (VOC-k), vagyis a szobahőmérsékleten magas gőznyomással rendelkező szerves kémiai anyagok egészségre káros kibocsátásának megelőzése érdekében a padlók gyártását, amennyire csak lehetséges, házon belül végezzük. Így pontosan tudjuk, milyen anyagokat használunk fel.


Alacsony VOC-kibocsátás

A minket körülvevő tárgyak, például a bútorok, de még a házfalak is, vegyületeket bocsátanak ki, amelyek befolyásolják otthonunk levegőjének minőségét. Épp ezért fontos ügyelni arra, hogy alacsony kibocsátású termékeket válasszunk. Vinyl padlóink VOC-kibocsátása az európai szabályozások által meghatározott szint alatt van, ezért termékeink elnyerték a rendkívül alacsony kibocsátást jelző A+ és M1 címkéket.

A Quick-Step vinyl padlók kibocsátása nagyon alacsony

Zöld gyártás


Jó szomszédság

A rugalmas és ragasztós vinyl padlókat készítő gyárunkban a szomszédos lamináltpadló-gyártó üzemünkben keletkező fűrészporhulladékot hasznosítjuk a gyártósor működtetéséhez szükséges hő zöld előállítása során. Ez a belsőleg kinyert energia fedezi az üzemi hőszükséglet 70%-át, ami 25 000 tonnával csökkenti az éves CO2-kibocsátást.


A szél ereje

Az Alpha Vinyl padlókat gyártó üzem zöld energiával való ellátása érdekében beruháztunk három szélturbinába, amelyek évente 12 600 megawattóra zöld energiát termelnek. Összehasonlításképpen: ez 3 490 európai háztartás éves energiafogyasztásának felel meg.


Több megújuló energia

Az Unilin – a Quick-Step mögött álló csoport – két biomassza-erőműbe is befektetett, amelyek zöld energiává alakítják a fűrészport és a nem újrahasznosítható fahulladékokat. Gyártóüzemeink energiaellátásában szélmalmok és napelemek termelte energiára támaszkodunk. Az eredmény? Vállalatcsoportunk gyártótevékenységének körülbelül a fele megújuló energia felhasználásával történik.

Az Unilin szélmalmok, napelemek és biomassza-erőművek termelte zöld energiát használ

Minősített biztonság


A biztonság és az egészségvédelem terén az a célunk, hogy minél szigorúbb feltételeket alkalmazzunk. Annak elismeréseként, hogy termékeink megfelelnek a legszigorúbb környezet- és egészségvédelmi szabványoknak, a következő tanúsítványokkal rendelkezünk:

 • Kibocsátásra vonatkozó címke – A+

  A+

  Kibocsátásszabályozási tanúsítvány, amely a legalacsonyabb mértékű kibocsátás elismerésére szolgál. Az A+ a legalacsonyabb kibocsátási szintet jelölő legfelső kategória.
  Kibocsátásszabályozási tanúsítvány, amely a legalacsonyabb mértékű kibocsátás elismerésére szolgál. Az A+ a legalacsonyabb kibocsátási szintet jelölő legfelső kategória.
 • Kibocsátásra vonatkozó címke – M1

  M1

  Annak az igazolására szolgál, hogy padlótermékeink szagtalanok, és nem szabadulnak fel belőlük mérgező anyagok. Az M1 a finn osztályozási rendszer legalacsonyabb kibocsátási szintet jelölő legfelső kategóriája.
  Annak az igazolására szolgál, hogy padlótermékeink szagtalanok, és nem szabadulnak fel belőlük mérgező anyagok. Az M1 a finn osztályozási rendszer legalacsonyabb kibocsátási szintet jelölő legfelső kategóriája.